Matilda Street Natural Playground

Implemented through a collaborative community-centered process, this transformation of a Brownfield to a natural playground in the charming town of Dundas, ON.

Implemented through a collaborative community-centered process, this transformation of a Brownfield to a natural playground in the charming town of Dundas, ON.

Client
City of Dundas
Size
16093
square feet
Age Group
School Age
Built in
2010

Overview

Matilda was the Bienenstock design team’s first brownfield redevelopment project. Prior to being a playground, this parcel was previously a gas station. Due to site contamination and restrictions, 100% of the installation had to go above the existing grade and the natural playground was the clay cap on top of the lot.  After being involved in the negotiations to acquire the land, Bienenstock lead a collaborative community design process to generate input and ideas. The clients included the diverse community surrounding the site and the community centre next door which has a senior centre, a childcare facility and a at-risk youth program. After a successful community build, the result is a beautiful natural neighbourhood playground on a corner lot along the main street in the old town of Dundas, ON.

Get in touch with us

For more information regarding our design, training, keynotes, and natural products follow the link below to get in touch.

Email

Click to Email

Phone

1(800) 306-3319

Thank you! Your submission has been received. We'll be in touch shortly.
Close Window
Something went wrong while submitting the form.
Please try again
The next step

Interested in learning more?

For more information regarding our design, training, keynotes, and natural products follow the link below to get in touch.