The Bishop Strachan School Rooftop

A beautiful project that focuses on bringing full sensory engagement to the rooftop of the school in a one-of-a-kind setting.

A beautiful project that focuses on bringing full sensory engagement to the rooftop of the school in a one-of-a-kind setting.

Overview

This innovative rooftop project replaced an older plastic play structure and artificial turf with an inventive log climber, large shade trees, an amphitheatre, and unique topography. Doing this on a rooftop in downtown Toronto presented creative challenges for our design and construction teams. To tackle this project, we worked closely with engineers and architects to get the details right. With their guidance, we used high density lightweight foam to build topography and placed trees over structural columns. The trees and shrubs in the new space bring life to the rooftop, and provide shade and sensory engagement for the students.

Get in touch with us

For more information regarding our design, training, keynotes, and natural products follow the link below to get in touch.

Email

Click to Email

Phone

1(800) 306-3319

Thank you! Your submission has been received. We'll be in touch shortly.
Close Window
Something went wrong while submitting the form.
Please try again
The next step

Interested in learning more?

For more information regarding our design, training, keynotes, and natural products follow the link below to get in touch.