William Burgess

Places to sit, jump, climb, gather, and slide. This playground offers all of that in the midst of densely planted trees and shrubs.

Places to sit, jump, climb, gather, and slide. This playground offers all of that in the midst of densely planted trees and shrubs.

Client
William Burgess Elementary School
Size
2847
square feet
Age Group
School Age
Built in
2014
Location
Toronto, ON

Overview

Years in the making, this playspace was a passion project for Alexandria Maric-Jones. This was a breakthrough project for one of the largest schoolboards in North America. This project broke standard conceptions of planting, density and size, and introduced topography in compliance with the CSA and ASTM. Large in scope and scale, the design was the result of a partnership between Bienenstock and Ken Hoyle, the past president of CSLA. This precedent opened the door for projects at school boards across North America.

My favourite spot is the hill that’s packed with gross motor play opportunities. It houses a sideways tree, wacky posts, a climbing wall and loads of trees and shrubs, and is surrounded by beautiful carved furniture for gathering. I also love the stump and stone borders throughout the playground, which offer informal gathering space as well as places to climb and jump.

Get in touch with us

For more information regarding our design, training, keynotes, and natural products follow the link below to get in touch.

Email

Click to Email

Phone

1(800) 306-3319

Thank you! Your submission has been received. We'll be in touch shortly.
Close Window
Something went wrong while submitting the form.
Please try again
The next step

Interested in learning more?

For more information regarding our design, training, keynotes, and natural products follow the link below to get in touch.